biomasa, OVE, učinkovita raba energije

O nas

Projekt Oaza Preske - trajnostni turizem v sožitju z naravo


Odlična lokacija za razne dogodke je uporabi že vrsto let, vendar do leta 2022, samo za družinske člane in prijatelje. Ker je bilo zanimanje za uporabo idilične lokacije čedalje večje, smo se odločili, da bomo možnost uporabe te odlične lokacije ponudili vsem, ki jih to zanima in sicer od meseca maja 2022 naprej. Družinska ekipa pod vodstvom lastnice nepremičnine Nine Palčnik univ. dipl. org. tur., z večletnimi izkušnjami v podjetju Kompas Celje, je pričela z izvajanjem projekta Oaza Preske, ki temelji na trajnostnem razvoju turizma v sožitju z naravo. Z namenom nadaljnjega razvoja trajnostnih rešitev, je bilo ustanovljeno podjetje NRCOM, ki se poleg turizma ukvarja še z učinkovito rabo OVE, še posebej lesne biomase.
več sledi....

OVE - Zelena pot v prihodnost

Podjetje NRCOM veliko pozornosti posveča raziskavam in razvoju na področju OVE ter  razpolaga s kadrom, ki se že več kot 10 let ukvarja z učinkovito rabo OVE, še posebej lesne biomase.  Leta 2022 smo bili s strani javnega podjetja ELES d.o.o. povabljeni k sodelovanju v raziskovalnem projektu o možnostih za boljšo in učinkovitejšo uporabo lesne biomase za energetske potrebe v R Sloveniji.
V ta namen smo po naročilu podjetja ELES d.o.o., izdelali tudi obsežno študijo, ki je bila narejena na podlagi najboljših primerov dobrih praks v tujini, z naslovom Študija izvedljivosti novih poslovnih modelov izrabe biomase v Sloveniji.

Povezava do pdf dokumenta:
Išči